Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Συναγερμοί καταστημάτων - Ιδανικοί για την ασφάλεια της επιχείρησης | Atlas Security

Συναγερμοί καταστημάτων – Ιδανικοί για την ασφάλεια της επιχείρησης

Οι συναγερμοί καταστημάτων είναι ιδανικοί για την ασφάλεια και προστασία ενός καταστήματος ή μίας επιχείρησης. Διάφορα επίσημα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μαρτυρούν ότι οι διαρρήξεις και οι ληστείες στα καταστήματα έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό τα τελευταία χρόνια. Σε όλες τις περιπτώσεις κοινή συνισταμένη ήταν η απουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας και προστασίας του χώρου, λάθος που δεν αφήνουν ασυγχώρητο οι επίδοξοι διαρρήκτες και εισβολείς.

Γιατί η επιχείρησή σας έχει ανάγκη από έναν αξιόπιστο συναγερμό

Το κατάστημά σας αποτελεί μία πολύτιμη επένδυση, στην οποία έχετε εναποθέσει το μέλλον σας. Όπως είναι φυσικό, αυτή η επένδυση πρέπει να προστατευτεί με κάθε κόστος, γιατί για να μπορέσει να ευημερήσει μελλοντικά, χρειάζεται να «θωρακιστεί» έναντι σε κακόβουλες ή άλλες ενέργειες που απειλούν την ασφάλειά της. Ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού προσφέρει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό, προστατεύοντας την επιχείρησή σας όπως πρέπει.

Ολοκληρωμένη προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων σας

Προστασία φυσικών προσώπων και περιουσίας

Ένας συναγερμός τοποθετείται για να προστατεύει αφενός τις εγκαταστάσεις και τα προϊόντα του επαγγελματικού σας χώρου, αφετέρου χρειάζεται να εμπνέει ασφάλεια στο ίδιο το προσωπικό που εργάζεται μέσα σε αυτόν. Επομένως, πρέπει να διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά που θα εγγυηθούν την ασφάλεια του καταστήματος σας. Οι υψηλής τεχνολογικής αιχμής συναγερμοί καταστημάτων είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας ενός καταστήματος, ενός γραφείου ή μίας επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, παρατηρούμε ότι πέρα από τις μαγνητικές επαφές που τοποθετούνται στα σημεία εισόδου ενός χώρου (τα παράθυρα και οι πόρτες), οι συναγερμοί καταστημάτων συνήθως εξοπλίζονται επιπλέον με ραντάρ που εντοπίζουν άμεσα τις ύποπτες και απειλητικές κινήσεις, συν τους πίνακες ελέγχου που ουσιαστικά συνιστούν τον κινητήριο μοχλό των συναγερμών, στέλνοντας την ειδοποίηση στις σειρήνες να χτυπήσουν όταν είναι απαραίτητο.

Διαφύλαξη της φήμης της επιχείρησής σας

Βεβαίως, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι, μία ενδεχόμενη διάρρηξη στο κατάστημά σας είναι πολύ πιθανό να πλήξει σημαντικά και την φήμη της επιχείρησής σας, σαμποτάροντας έτσι όλη την προσπάθεια που έχετε κάνει για να την χτίσετε και να την εδραιώσετε στην συνείδηση των πελατών και των υπαλλήλων σας. Συνεπώς, ένα προηγμένο σύστημα συναγερμού σας γλυτώνει και από τέτοιου είδους «ζημίες», οι οποίες μάλιστα είναι ανυπολόγιστης αξίας. 

Διαφορές συναγερμών καταστημάτων με συναγερμούς σπιτιών

Ως προς τη διαδικασία τοποθέτησης

Μία από τις πιο συχνές διαφορές μεταξύ ενός συναγερμού καταστήματος και ενός συναγερμού σπιτιού είναι τα υλικά που τοποθετούνται. Στο κατάστημα, συνήθως το πρώτο σημείο που χρειάζεται να προστατευτεί είναι η βιτρίνα σας, και για αυτό εγκαθίσταται ειδικός ανιχνευτής θραύσης κρυστάλλων, ο οποίος πυροδοτεί τον συναγερμό σε περίπτωση που βανδαλισμού της τζαμαρίας. Επιπλέον, ένα κατάστημα ή επιχείρηση, σε αντίθεση με μία κατοικία, πιθανότατα θα έχει περισσότερη ανάγκη από τηλεχειρισμό ή κάποιο ειδικό μπουτόν πανικού, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να ενεργοποιήσουν σε περίπτωση ληστείας, της οποίας ο κίνδυνος είναι αυξημένος λόγω της διαρκούς εισόδου κόσμου στο χώρο.

Ως προς το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Όπως γνωρίζουμε καλά, συναγερμός χωρίς  Κέντρο Λήψης Σημάτων αποτελεί ημίμετρο για την ασφάλειά σας. Ενώ, λοιπόν όλοι οι συναγερμοί χρειάζεται να συνδέονται με το 24ωρο Κέντρο για την διασφάλιση άμεσης ενημέρωσης, οι επαγγελματικοί χώροι συγκεκριμένα, έχουν επιπλέον ανάγκες και απαιτήσεις από το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Η Υπηρεσία Ελέγχου Ωραρίου των υπαλλλήλων είναι μία από αυτές. Αν έχετε αμφιβολίες για την ακριβή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας της επιχείρησής σας, τότε χάρη στην υπηρεσία ελέγχου ωραρίου ενημερώνεστε άμεσα για τυχόν παραβιάσεις στο ωράριο λειτουργίας, τη διέλευση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων κατά τις μη εργάσιμες ώρες, καθώς και την καθυστέρηση όσον αφορά την όπλιση του συναγερμού ασφαλείας σας. Έτσι, έχετε τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής σας, ακόμη κι όταν δεν βρίσκεστε εκεί.

Συνεχής σύνδεση του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Τέλος, ο συναγερμός ενός καταστήματος επιβάλλεται να είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της εταιρείας που έχει αναλάβει την προστασία μίας επιχείρησης. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων λαμβάνει ψηφιακά σήματα συναγερμού καθημερινά επί 24ώρου βάσης. Σε περίπτωση που ληφθεί κάποιο σήμα κινδύνου, τότε ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός επέμβασης και ξεκινά η διαδικασία προστασίας του πελάτη, στο πλαίσιο της οποίας ειδοποιείται τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Θέλω να μιλήσω με εκπρόσωπο σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας εκπρόσωπος της εταιρείας μας.