Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Δείτε 5 συχνά λάθη που κάνει ο κόσμος, όταν φεύγει για διακοπές | Atlas Security

Δείτε 5 συχνά λάθη που κάνει ο κόσμος, όταν φεύγει για διακοπές

Παρά την παρουσία συστήματος συναγερμού στα σπίτια τους, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν την τάση όταν φεύγουν για διακοπές, είτε από απροσεξία είτε από προσωπική παράλειψη, να πέφτουν σε ορισμένα συνηθισμένα λάθη ασφαλείας, τα οποία όμως μπορεί να τους στοιχίσουν κάποια διάρρηξη ή παραβίαση όσο απουσιάζουν. Ας εστιάσουμε λοιπόν, σε αυτά τα κομβικά λάθη ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Δεν ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού

Όταν απουσιάζουμε σε διακοπές, η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία και θωράκιση του χώρου από εξωτερικούς εισβολείς και διαρρήκτες. Εξάλλου, ένας απενεργοποιημένος συναγερμός είναι ουσιαστικά άχρηστος και δεν προφυλάσσει την ιδιοκτησία μας, αφήνοντας τους διαρρήκτες να λειτουργούν ανενόχλητοι! Γιατί τότε αμελούμε να ενεργοποιούμε τον συναγερμό μας;

Το να ενεργοποιείς καθημερινά τον συναγερμό σου, είναι θέμα συνήθειας:

Πολλοί ιδιοκτήτες ξεχνούν και παραλείπουν να ενεργοποιήσουν το συναγερμό τους γιατί δεν έχουν ακόμη αναπτύξει αυτήν την καθημερινή σωτήρια συνήθεια. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, χρειάζεται να ακούσουμε κάποιο κρούσμα ή ακόμη χειρότερα να «συμβεί το κακό» σε εμάς, για να θορυβηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τον λόγο που βάλαμε συναγερμό εξαρχής.

Ο μύθος των κατοικίδιων:

Άλλοι πάλι φοβούνται για λάθος συναγερμούς, επειδή έχουν κατοικίδια τα οποία πολλές φορές αφήνουν πίσω όταν φεύγουν για διακοπές. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι, ακόμη και με κατοικίδια μέσα στο σπίτι, μπορούμε να έχουμε ενεργοποιημένο τον συναγερμό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Πρώτον γιατί υπάρχουν «έξυπνοι» ανιχνευτές pet που μπορούμε να εγκαταστήσουμε, και δεύτερον γιατί σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να οπλίσουμε περιμετρικά το σπίτι (και έτσι να προστατεύεται από τις μαγνητικές επαφές), εξαιρώντας τα εσωτερικά radar ώστε το κατοικίδιό μας να κινείται ελεύθερα στον χώρο.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί το απαιτούμενο service

Η σωστή συντήρηση του συστήματος συναγερμού που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι αυξάνει τη διάρκεια ζωής του και έτσι είμαστε ήσυχοι ότι δουλεύει σωστά, ακόμη και όταν λείπουμε για διακοπές. Παράλληλα, το σωστό service ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες βλάβης του συναγερμού κατά το διάστημα που απουσιάζουμε και εξασφαλίζει ότι όλα τα λειτουργικά μέρη και εξαρτήματά του βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, αντικαθιστώντας τυχόν αναλώσιμα μέρη όπως οι μπαταρίες. Ειδικά οι μπαταρίες, με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, έχουν διάρκεια ζωής δύο ετών, επομένως οφείλουμε να τις αντικαθιστούμε προτού αδειάσουν εντελώς. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα συναγερμού μας θα είναι εκτεθειμένο όσο καιρό εμείς λείπουμε σε διακοπές σε πιθανή διακοπή ρεύματος, επηρεάζοντας την ίδια ώρα την αποτελεσματική λειτουργία του συνολικού συστήματος (βραχυκύκλωμα, ενεργοποίηση σειρήνας χωρίς λόγο κτλ.).

Κατεβάζουν το γενικό του ρεύματος

Ένα άλλο συχνό λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες όταν φεύγουν για διακοπές είναι ότι κατεβάζουν το γενικό του ρεύματος, κίνηση που έχει ως συνέπεια το σύστημα συναγερμού να μην τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα και η λειτουργία του να βασίζεται αποκλειστικά στα αποθέματα ενέργειας των μπαταριών του, αντέχοντας το πολύ για 2-3 μέρες εφόσον έχει συντηρηθεί σωστά.  Μία άλλη επίπτωση είναι ότι ο συναγερμός δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα και πιθανώς να χτυπάει απροειδοποίητα χωρίς να υπάρχει κάποια πραγματική απειλή.

Αφήνουν μεγάλα φυτά/απλωμένα ρούχα στο μπαλκόνι

Ένα ακόμη φαινομενικά «αθώο» αλλά πολύ σημαντικό λάθος που κάνουν πολλοί όταν φεύγουν για διακοπές, είναι ότι ξεχνούν να μαζέψουν τα απλωμένα ρούχα από τις βεράντες των σπιτιών τους και αφήνουν μεγάλα φυτά σε σημεία που δεν πρέπει. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν φυσάει δυνατός αέρας, οι κινήσεις των ρούχων ή των φυτών μπορούν να ενεργοποιήσουν τα εξωτερικά αισθητήρια του συναγερμού «δίνοντας» ψευδή συναγερμό. Το σύστημα συναγερμού ενεργοποιείται λανθασμένα χωρίς να υπάρχει κάποια εξωτερική απειλή ή ανθρώπινη επέμβαση, ανησυχώντας άδικα όλη τη γειτονιά, και φυσικά τον ιδιοκτήτη στις διακοπές του μόλις ενημερωθεί από το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Ξεχνούν να πληρώσουν το λογαριασμό του τηλεφώνου

Τέλος, έχει συχνά παρατηρηθεί το φαινόμενο πολύς κόσμος, λόγω της χαλαρής ατμόσφαιρας που επικρατεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να ξεχνά να αποπληρώσει τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς με συνέπεια οι εταιρείες να προχωρούν σε φραγή εξερχομένων κλήσεων. Έτσι, ακόμη και αν ο συναγερμός κάποιου είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, δεν μπορεί να στείλει σήμα κινδύνου για κάποιον υπαρκτό κίνδυνο ή απειλή και το σπίτι να μένει κυριολεκτικά απροστάτευτο.

Θέλω να μιλήσω με εκπρόσωπο σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας εκπρόσωπος της εταιρείας μας.