Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στο χώρο μου; | Atlas Security

Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στο χώρο μου;

Το σύστημα συναγερμού αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους πρόληψης και αποτροπής διαρρήξεων και κλοπών.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες, προτού αποφασίσουν να εισβάλουν, εξακριβώνουν τα μέτρα ασφαλείας ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης. Ωστόσο, η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας αρκεί από μόνη της ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι διαρρήκτες να εισβάλουν στο χώρο σας και να τραπούν σε φυγή, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του από τον κίνδυνο που εγκυμονεί μία εισβολή για τη σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως για τη ζωή του.

Αποτροπή πιθανών υλικών ζημιών - βανδαλισμών

Η χρηματική επένδυση στην οποία θα χρειαστεί να προβεί ένας ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης για την αγορά και τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος συναγερμού, αντισταθμίζεται και μάλιστα με το παραπάνω από τα οφέλη που αποκομίζει. Ο διαρρήκτης θα επιχειρήσει να παραβιάσει κάποιο σημείο εισόδου του χώρου σας, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά στον εσωτερικό εξοπλισμό ενός σπιτιού ή καταστήματος. Έτσι, ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση διάρρηξης ενδέχεται να βρεθεί προ του θεάματος σπασμένων παραθύρων, διαλυμένων επίπλων και εξοπλισμών, κ.λπ. Πέρα από το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκαταστήσει τις ζημιές, θα είναι αναγκασμένος να επωμιστεί και το όχι και τόσο αμελητέο κόστος τους.

Διαρκής σύνδεση και 24ωρη ενημέρωση από το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Εφόσον παραβιαστεί ένας χώρος, ο εκκωφαντικός ήχος του συναγερμού θα αναγκάσει το διαρρήκτη να εγκαταλείψει το σημείο κυρίως λόγω του φόβου ότι θα καταφθάσει η Αστυνομία, η οποία θα έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν, σε περίπτωση που φυσικά υπάρχει σύνδεση του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν αφήνουν τον συναγερμό τους «ακάλυπτο» χωρίς σύνδεση με ένα αξιόπιστο Κέντρο, γιατί γνωρίζουν ότι το Κέντρο Λήψης Σημάτων που έχουν εμπιστευτεί, θα ειδοποιήσει άμεσα την Άμεση Δράση και τους ίδιους, σε περίπτωση που λάβει οποιοδήποτε σήμα κινδύνου. Έτσι, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι κάποιοι άνθρωποι «ξαγρυπνούν» όλο το εικοσιτετράωρο στο πλευρό του ιδιοκτήτη, ώστε σε περίπτωση που λάβει χώρα κάποιο περιστατικό εισβολής, να ανταποκριθούν άμεσα, με υπευθυνότητα και απόλυτη αξιοπιστία.

Λειτουργεί αποθαρρυντικά για τον διαρρήκτη-Πώς επιδρά στην ψυχολογία του

Οι συναγερμοί παίζουν καθοριστικό ρόλο για την αποτροπή διαρρήξεων σε κατοικίες και εμπορικά καταστήματα. Η ενεργοποίηση της σειρήνας του συναγερμού όχι μόνο θα φοβίσει τον διαρρήκτη, αλλά επίσης θα ειδοποιήσει το συνεργαζόμενο Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω ηλεκτρονικού σήματος, ότι πιθανότατα κάποια διάρρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να ενεργήσει άμεσα. Είναι αυτονόητο δε ότι το σύστημα συναγερμού σας πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο και να υπάρχουν προειδοποιητικές επιγραφές που να γνωστοποιούν στον επίδοξο δράστη ότι το σπίτι ή η επιχείρησή σας προστατεύονται από σύστημα συναγερμού. Η ύπαρξη και μόνο του συναγερμού λειτουργεί ανασταλτικά στην ψυχολογία του εγκληματία, αποθαρρύνοντάς τον από το να επιχειρήσει να εισβάλει σε ένα χώρο. Είναι γεγονός ότι οι διαρρήκτες σπανίως αποφασίζουν να διαρρήξουν μία κατοικία ή ένα γραφείο που φυλάσσεται με σύστημα συναγερμού, καθώς τους φοβίζει το ενδεχόμενο ο συναγερμός να είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Ψυχική ηρεμία για ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της εγκατάστασης ενός συστήματος συναγερμού σε μία οικία ή επιχείρηση είναι ότι χαρίζει στους ιδιοκτήτες και τις οικογένειες τους την πολυπόθητη ψυχική ηρεμία, η οποία πηγάζει από την αίσθηση ότι έχουν πάντα καλυμμένα τα νώτα τους και ότι η βοήθεια είναι άμεσα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης. Ο συναγερμός καλλιεργεί ένα απαράμιλλο αίσθημα ασφάλειας και προστασίας ενός χώρου, οπότε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ψυχική γαλήνη που προσφέρει η επίγνωση ότι κάποιος φροντίζει 24 ώρες την ημέρα για τη μονάκριβη ασφάλεια σου.

Θέλω να μιλήσω με εκπρόσωπο σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας εκπρόσωπος της εταιρείας μας.