Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Τα οφέλη της σωστής συντήρησης του συναγερμού σας | Atlas Security

Τα οφέλη της σωστής συντήρησης του συναγερμού σας

Ένα σύστημα πάντα σε ετοιμότητα

Αυτό που θέλουμε από το σύστημα συναγερμού μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα είναι πάντα σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στον οποιονδήποτε κίνδυνο, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για να το διασφαλίσουμε όμως αυτό, οφείλουμε να «ακούμε» τις ανάγκες του συναγερμού μας και να φροντίζουμε για το περιοδικό service που χρειάζεται κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά: Με τον όρο service εννοούμε την αντικατάσταση όλων των αναλώσιμων συστατικών μερών ενός συστήματος συναγερμού, όπως οι μπαταρίες, καθώς και τον γενικότερο έλεγχο που πραγματοποιεί στο σύνολο ο τεχνικός για την σωστή λειτουργία του. Έτσι μόνο, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε «γρανάζι» του συστήματος λειτουργεί κανονικά, με αποτέλεσμα να είναι 100% έτοιμο να αποτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής ή διάρρηξης στο χώρο μας.

Η σημασία των μπαταριών του συναγερμού

Οι μπαταρίες έχουν πρωταρχική σημασία για την λειτουργία του συναγερμού μας γιατί ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. 

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο που να υποδεικνύει ότι έχει φτάσει η ώρα για τη συντήρηση ενός συστήματος συναγερμού, η χρήση του συναγερμού μας θα «φωτογραφίσει» αν κάποια από τις μπαταρίες του πρέπει να αντικατασταθεί. Για παράδειγμα, ένας συναγερμός που έχει χτυπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ή έχει λειτουργήσει συχνά με τις εφεδρικές μπαταρίες λόγω διακοπής ρεύματος, είναι πολύ πιθανό να έχει ανάγκη από νέες μπαταρίες. Συνήθως, η αντικατάσταση των μπαταριών (τόσο της κεντρικής μονάδας όσο και της σειρήνας) συστήνεται περίπου κάθε δύο έτη, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας «προδώσει» η ετοιμότητα του συναγερμού λόγω χαμηλής ισχύος των μπαταριών του.

Η μπαταρία είναι το υπ’ αριθμόν ένα συστατικό μέρος ενός συστήματος συναγερμού καθώς τη στιγμή που θα κοπεί το ρεύμα, η εφεδρική μπαταρία που υπάρχει μέσα στον κεντρικό πίνακα, ξεκινάει αυτόματα να τροφοδοτεί όλο το σύστημα συναγερμού με ρεύμα, με σκοπό να μην σταματήσει λεπτό να βρίσκεται σε λειτουργία. Ανάλογα με την κατάστασή της, η μπαταρία μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του συναγερμού έως και 48 ώρες, κάτι πολύ σημαντικό ιδίως όταν απουσιάζει κανείς από το χώρο. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται κυρίως την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών, λόγω των συχνών διακοπών που προγραμματίζονται από την ΔΕΗ, και άρα οι μπαταρίες του συναγερμού μας καταναλώνονται πολύ γρήγορα αφού μπαίνουν σε άμεση λειτουργία για να μας προστατέψουν. Για αυτό, προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είναι αναγκαίο να ελέγχουμε την κατάσταση των μπαταριών και αν χρειάζεται να τις αντικαθιστούμε άμεσα.

Εξειδικευμένο service για «διάγνωση» και αποκατάσταση βλαβών

Παράλληλα, εάν έχουμε συμφωνήσει με τον εγκαταστάτη μας να πραγματοποιεί ετήσιο service στο σύστημα συναγερμού μας, τότε τα κέρδη μας είναι πολλαπλά γιατί εξασφαλίζουμε ότι οι τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος θα εντοπίζονται έγκαιρα και άρα θα έχουμε την ευκαιρία να τις διορθώσουμε, προτού το εκμεταλλευτεί ο επίδοξος διαρρήκτης.

Ο εγκαταστάτης μας θα μας ενημερώσει για τα λειτουργικά μέρη που χρειάζονται αντικατάσταση, αφού έχοντας ελέγξει συνολικά τον συναγερμό θα μας πει εάν, για παράδειγμα, έχει σπάσει ή φθαρεί κάποια μαγνητική επαφή (πιθανώς από χτύπημα πόρτας ή παραθύρου) ή αν εμφανίζει βλάβη κάποιο αισθητήριο του συστήματος συναγερμού. Αυτό μας επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και διόρθωση της οποιασδήποτε βλάβης, χαρίζοντας υψηλή λειτουργικότητα στο συναγερμό μας.

Απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις / επίλυση αποριών με επίδειξη από τον τεχνικό στον χώρο

Κατά την επίσκεψη στο χώρο μας, ο εγκαταστάτης θα διενεργήσει ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματός μας, (περιλαμβάνοντας την αλλαγή μπαταριών και οποιουδήποτε άλλου εξαρτήματος κρίνει απαραίτητο), ενώ ταυτόχρονα θα μας προτείνει και αναβαθμίσεις στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού μας, όπου κριθεί ότι είναι αναγκαίο. Επιπλέον, στο ραντεβού με τον εγκαταστάτη μας έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε οποιαδήποτε απορία μας σχετικά με την λειτουργία του συναγερμού μας, την οποία μπορεί να αναβάλλαμε για καιρό γιατί ήταν δύσκολο να απαντηθεί τηλεφωνικά. Τη στιγμή που ο εγκαταστάτης είναι στον χώρο μας όμως, μπορεί να μας κάνει τεχνική επίδειξη πάνω στον συναγερμό, και έτσι να νιώθουμε ασφάλεια ότι γνωρίζουμε όλα όσα χρειαζόμαστε σχετικά με τον συναγερμό μας. Με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών, οι εγκαταστάτες μπορούν να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια ενός χώρου, χάρη στην τεχνογνωσία τους και στις αναβαθμίσεις των συστημάτων συναγερμού, χαρίζοντας την ξεγνοιασιά και την ψυχική ηρεμία, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Θέλω να μιλήσω με εκπρόσωπο σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας εκπρόσωπος της εταιρείας μας.