Πώς τα social media «ανοίγουν το σπίτι σας» σε έναν επίδοξο διαρρήκτη

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών, ταξίδια, εκδρομές βρίσκονται εντός προγραμματισμού, όπως όμως και η ...απουσία σας από το σπίτι για κάποιες ημέρες. Τα social media δίνουν και παίρνουν με εικόνες από καλοκαίρι, με ευχές για τις επικείμενες διακοπές, αλλά και με πληροφορίες για τα μέρη που θα επισκεφθείτε. Πληροφορίες που πολλές φορές όμως μαρτυρούν πολλά περισσότερα από αυτά που απλά θέλετε να «ποστάρετε».

Πολλοί από εσάς έχετε πέσει θύμα διάρρηξης κάποια στιγμή στο παρελθόν και σίγουρα δε θα θέλατε να το βιώσετε ξανά. Τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες για έναν επίδοξο διαρρήκτη να αντλεί πληροφορίες για το αν κάποιος βρίσκεται σε διακοπές ή όχι από τη δραστηριότητά του στα social media. Παρακάτω ακολουθούν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν στο πως να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι τα social media.

  • Μην ενημερώνετε από πριν για το πρόγραμμα που σκοπεύετε να ακολουθήσετε στις διακοπές σας. Για παράδειγμα δεν χρειάζετε να «ποστάρετε» πότε θα πάρετε άδεια, πότε κλείσατε να πάτε διακοπές, σε ποιο μέρος και με ποιους θα πάτε.
  • Μην πραγματοποιείτε συχνά check-in από τα μέρη που βρίσκεστε, ειδικά όταν αυτά είναι κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μαρτυρώντας έτσι ξεκάθαρα ότι βρίσκεστε μακριά από την κατοικία σας.
  • Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να «ανεβάσετε» μια παλαιότερη φωτογραφία από την πόλη της μόνιμης κατοικίας σας, μπερδεύοντας έτσι οποιονδήποτε έχει μπει στη διαδικασία να παρακολουθεί το προφίλ σας.
  • Μην αφήνετε δημόσια τα προφίλ σας στα social media. Δεν χρειάζεται όλη η πληροφορία για την προσωπική σας ζωή να είναι εκτεθιμένη στο ευρύ κοινό αλλά μόνο στους φίλους σας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για όλους η ωραιότερη περίοδος μέσα στο χρόνο. Σηματοδοτούν τη χαλάρωση και την ξεκούραση όλης της σεζόν. Άλλωστε σημειολογικά διακοπές σημαίνει «διακόπτω από αυτό που κάνω συνέχεια». Οπότε ας δώσετε και στα προφίλ των social media το δικαίωμα να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι τόσο για εσάς προσωπικά αλλά και για την ασφάλειά σας.

 

Θέλω να γίνω συνδρομητής σας!
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας συνεργάτης της εταιρείας μας.


Πρέπει να το επιλέξετε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας
Invalid Input

Η ATLAS Security από το 1991 μέχρι και σήμερα κατάφερε όχι μόνο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε 35.000 συνδρομητές σε όλη τη χώρα, αλλά και να εδραιώσει τη θέση της ως Νο1 Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού.

 

Επιβράβευση

Εξυπηρέτηση