Γιατί είναι σημαντικό να μεγαλώνουν τα παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον;

Το σπίτι μας είναι το «άβατο» για εμάς και την οικογένεια μας. Είναι το περιβάλλον όπου οι γονείς δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που εγγυώνται ένα ανυπέρβλητο αίσθημα ασφαλείας και προστασίας για τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, το σπίτι είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μας αναπτύσσουν τις βασικές πεποιθήσεις τους και αξίες σε σχέση με τον κόσμο, θεωρώντας αυτονόητο ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί και το κοινωνικό οικοδόμημα. Σύμφωνα με αυτές τις αρχές, τα παιδιά διαπλάθουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, γεγονός που στη συνέχεια τα βοηθά να πορευτούν στη ζωή τους και να εξελιχθούν.

Θωρακισμένο σπίτι από εξωτερικές απειλές: Πώς βοηθάει τα παιδιά;         

Μία ενδεχόμενη διάρρηξη στο σπίτι σας μπορεί να κλονίσει όλες τις ισχύουσες αντιλήψεις του παιδιού σας μέχρι εκείνη τη στιγμή, σχετικά με την έννοια της ασφάλειας και της προστασίας, με συνέπεια η ζωή του από εκείνο το σημείο και μετά να μην είναι η ίδια. Το ψυχικό τραύμα που πιθανώς να προκληθεί στο παιδί σας έπειτα από ένα περιστατικό εισβολής στον ιδιωτικό σας χώρο, μπορεί να έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του. Έτσι, ξαφνικά το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να δρα υπό καθεστώς φόβου και πολλές από τις καθημερινές επιλογές του να απορρέουν από αυτό το αίσθημα φόβου που καλλιεργήθηκε λόγω της εισβολής σε ένα περιβάλλον που μέχρι πρότινος ήταν ταυτισμένο στη συνείδησή του με την απόλυτη ασφάλεια.

Από το στιγμή που θα καλλιεργηθεί ο φόβος μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, το παιδί μπορεί να αρχίσει να υιοθετεί αφύσικες συμπεριφορές με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη εμπιστοσύνης, την καχυποψία και την οξυθυμία. Μία ενδεχόμενη διάρρηξη ή απόπειρα εισβολής στο σπίτι δημιουργεί στα παιδιά φόβο που δύσκολα αποβάλλεται μετά από ένα τέτοιο συμβάν. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι γονείς να διασφαλίσουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης σε ένα σπίτι θα εγγυώνται αυτό το πολυπόθητο αίσθημα ασφάλειας για τους  ίδιους και τα παιδιά τους.

Πως το κάνουμε αυτό όμως εφικτό;

Μα φυσικά θωρακίζοντας το σπίτι μας με ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού προηγμένης τεχνολογίας που θα ασφαλίζει κάθε τρωτό σημείο του σπιτιού και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο δράσης σε επίδοξους διαρρήκτες και εισβολείς. Σε μία τέτοια περίπτωση, το σπίτι σας θα εξακολουθεί να παραμένει στα μάτια των παιδιών σας το απροσπέλαστο «κάστρο» που τους χαρίζει ασφάλεια και σιγουριά, καθώς και ατελείωτες στιγμές παιδικής ανεμελιάς. 

Δείτε εδώ τι λέει ο Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Κος Μιχάλης Πατεράκης , για τις επιπτώσεις μίας παραβίασης σπιτιού στην ψυχολογία των παιδιών μας.

 

Θέλω να γίνω συνδρομητής σας!
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας συνεργάτης της εταιρείας μας.


Υποχρεωτικό πεδίο (χωρίς κενά το νούμερο)
Invalid Input

Η ATLAS Security από το 1991 μέχρι και σήμερα κατάφερε όχι μόνο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε 35.000 συνδρομητές σε όλη τη χώρα, αλλά και να εδραιώσει τη θέση της ως Νο1 Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού.

 

Επιβράβευση

Εξυπηρέτηση

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΑΣ;


24ωρη ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς σας!

 Η Atlas Security, με εμπειρία 35 ετών στο χώρο της ασφάλειας, γίνεται πλέον το 1ο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα που προσφέρει επιπλέον των υπηρεσιών που γνωρίζατε μέχρι σήμερα, πραγματική ασφάλεια της υγείας σας και των μελών της οικογένειάς σας.

Κλείσιμο παραθύρου