Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στο σύστημα συναγερμού μου;

Προκειμένου να εξασφαλίσει ένας κάτοχος συναγερμού ότι το εγκατεστημένο στο χώρο του σύστημα θα είναι σε θέση και ετοιμότητα να ανταποκριθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή στον οποιονδήποτε κίνδυνο, οφείλει να φροντίζει για το περιοδικό service του κάθε ένα ή δύο έτη. Με τον όρο service εννοούμε την αντικατάσταση όλων των αναλώσιμων συστατικών μερών ενός συστήματος συναγερμού, όπως οι μπαταρίες, καθώς και γενικότερα τον έλεγχο σωστής λειτουργίας του συστήματος ώστε ο κάτοχός του να είναι βέβαιος ότι κάθε «γρανάζι» λειτουργεί κανονικά, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία και ετοιμότητά του σε περίπτωση εισβολής ή διάρρηξης.

Οι μπαταρίες έχουν πρωταρχική σημασία διότι ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο που να υποδεικνύει ότι έχει φτάσει η ώρα για τη συντήρηση ενός συστήματος συναγερμού, η χρήση του συναγερμού θα «φωτογραφίσει» αν η μπαταρία του πρέπει να αντικατασταθεί. Για παράδειγμα, ένας συναγερμός που έχει χτυπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ή έχει λειτουργήσει συχνά με τις εφεδρικές μπαταρίες λόγω διακοπής ρεύματος, είναι πολύ πιθανό να έχει ανάγκη από νέες μπαταρίες. Συνήθως, η αντικατάσταση των μπαταριών (τόσο του κέντρου όσο και της σειρήνας) συστήνεται περίπου κάθε δύο έτη, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συναγερμού σε κάθε περίπτωση. Η μπαταρία είναι το υπ’ αριθμόν ένα συστατικό μέρος ενός συστήματος συναγερμού καθώς εφόσον πραγματοποιηθεί διακοπή του ρεύματος, η εφεδρική μπαταρία εντός του πίνακα του συναγερμού ενεργοποιείται αυτόματα ώστε το σύστημα να διατηρείται σε λειτουργία. Ανάλογα με την κατάστασή της, η μπαταρία μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του συναγερμού έως και 48 ώρες, κάτι πολύ σημαντικό εφόσον απουσιάζει κανείς από το χώρο. 

Εξειδικευμένο service για «διάγνωση» και αποκατάσταση βλαβών.

Παράλληλα, εάν ο ιδιοκτήτης του συναγερμού έχει συμφωνήσει με τον εγκαταστάτη να πραγματοποιείται ετήσιο service στο σύστημά του, τότε τα κέρδη είναι πολλαπλά καθώς εξασφαλίζει ότι θα εντοπίζονται έγκαιρα οι τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης θα ενημερώνεται για τα λειτουργικά μέρη που χρειάζονται αντικατάσταση. Επίσης, ο τεχνικός που θα επιθεωρήσει το χώρο σας ελέγχοντας συνολικά το συναγερμό, θα σας γνωστοποιήσει εάν, για παράδειγμα, έχει σπάσει ή φθαρεί κάποια μαγνητική επαφή (πιθανώς από χτύπημα πόρτας ή παραθύρου) ή αν εμφανίζει βλάβη κάποιο αισθητήριο του συστήματος συναγερμού. Αυτό επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και διόρθωση της οποιασδήποτε βλάβης, χαρίζοντας υψηλή λειτουργικότητα στο συναγερμό σας.

Απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη λειτουργία του συναγερμού με επίδειξη από τον τεχνικό στον χώρο.

Κατά την επίσκεψη στο χώρο σας, ο τεχνικός θα διενεργήσει ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματός σας, περιλαμβάνοντας την αλλαγή μπαταριών και οποιουδήποτε άλλου εξαρτήματος κρίνει απαραίτητο, ενώ θα εισηγηθεί και αναβαθμίσεις στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού όπου κατά τη γνώμη του κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Επιπλέον, ο άρτια εκπαιδευμένος τεχνικός αναλαμβάνει να απαντήσει σε κάθε ερώτηση ή απορία που ενδέχεται να έχει ο κάτοχος σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός του, προβαίνοντας σε αναλυτική παρουσίαση των αναγκών του χώρου σας και κάνοντας τεχνική επίδειξη. Με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών*, οι τεχνικοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια ενός χώρου, προτείνοντας χάρη στην τεχνογνωσία τους αναβαθμίσεις στα συστήματα συναγερμού τους που χαρίζουν ξεγνοιασιά, ψυχική ηρεμία και απόλυτη προστασία.

 

Θέλω να γίνω συνδρομητής σας!
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας συνεργάτης της εταιρείας μας.


Πρέπει να το επιλέξετε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας
Invalid Input

Η ATLAS Security από το 1991 μέχρι και σήμερα κατάφερε όχι μόνο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε 35.000 συνδρομητές σε όλη τη χώρα, αλλά και να εδραιώσει τη θέση της ως Νο1 Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού.

 

Επιβράβευση

Εξυπηρέτηση