Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 5 λόγοι για να βάλετε συναγερμό στο εξοχικό σας | Atlas Security

5 λόγοι για να βάλετε συναγερμό στο εξοχικό σας

Το εξοχικό μας είναι «το δεύτερο σπίτι μας». Ανεξάρτητα από το αν μας φιλοξενεί τα Σαββατοκύριακα ή αποτελεί τον προορισμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, το εξοχικό μας είναι ο χώρος που σίγουρα αναζητάμε να βρούμε ηρεμία και να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να νιώθουμε ασφάλεια μέσα σε έναν χώρο τόσο δικό μας;

Αν αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή το 1/3 των ελληνικών νοικοκυριών – 3.000.000 στο σύνολο – , έχει στην ιδιοκτησία του εκτός από κύρια κατοικία και εξοχική, μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία, που έχει να προστατεύσουμε το εξοχικό μας από πιθανά χτυπήματα ληστών, οι οποίοι ενδεχομένως θα εκμεταλλευτούν τη μακρόχρονη απουσία μας ή ακόμα και την παρουσία μας την περίοδο των εορτών ή των καλοκαιρινών διακοπών.

Ανάγκη συναγερμού όσο είμαστε στο εξοχικό για διακοπές

Αύξηση διαρρήξεων στα εξοχικά και κίνδυνοι που εγκυμονούν

Τα στατιστικά στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φανερώνουν ότι εξαιτίας της αυξανόμενης εγκληματικότητας των τελευταίων ετών της κρίσης, οι εξοχικές κατοικίες έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των διαρρηκτών που εκτιμούν ότι σε αυτές θα βρουν καλή «λεία». Επιπλέον, οι κίνδυνοι εισβολής και διάρρηξης ενός εξοχικού είναι ιδιαίτερα αυξημένοι ακόμη και εάν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα στο σπίτι απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, γεγονός που μαρτυρά πόσο αδίστακτοι έχουν γίνει οι διαρρήκτες. Εξαιτίας αυτού του λόγου επιβάλλεται να πάρετε μέτρα και να τοποθετήσετε άμεσα συναγερμό στο εξοχικό σας, με στόχο πρωτίστως την προστασία της ζωής της οικογένειας σας και στην συνέχεια της περιουσίας σας. Ο συναγερμός είναι από τα οικονομικότερα μέτρα πρόληψης διάρρηξης, του οποίου η παρουσία και μόνο αρκεί για να τραπούν σε φυγή οι κακοποιοί. Η επένδυση σε ένα ποιοτικό σύστημα συναγερμού μπορεί να αποτρέψει κλοπές πολύτιμων αντικειμένων, δαπανηρές υλικές ζημιές στα σημεία εισόδου του σπιτιού, στα έπιπλα και τον οικιακό εξοπλισμό σας, καθώς και επιθέσεις κατά τη ζωής της οικογένειας σας.

Αίσθημα ασφάλειας την περίοδο που θέλουμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε

Όταν η επιδίωξη σας είναι να χαλαρώσετε και να ξεγνοιάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, η ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού με υψηλές προδιαγραφές στο εξοχικό σας θα σας προσφέρει το αξεπέραστο αίσθημα ασφάλειας που αναζητάτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Οι διαρρήκτες φοβούνται πολύ το θόρυβο του συναγερμού, αφού καταστρέφει τα πλάνα τους, και δεν θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν την ιδιοκτησία σας. Περιμετρικά του εξοχικού σας, τα εγκατεστημένα ραντάρ πρέπει να ενεργοποιούν δυνατά φώτα και προβολείς που ξαφνιάζουν τους εγκληματίες και τους αναγκάζουν σε φυγή προτού καν επιχειρήσεων να εισβάλουν στο χώρο σας. Έτσι, ο συναγερμός δεν αφήνει περιθώρια δράσης στους διαρρήκτες και χαρίζει άπειρες στιγμές οικογενειακής γαλήνης και θαλπωρής την περίοδο των διακοπών σας.

Ανάγκη συναγερμού όταν λείπουμε από το εξοχικό και το έχουμε αφήσει «εκτεθειμένο»

Γίνεται στόχαστρο γιατί ξέρουν ότι δεν είμαστε εκεί

Τα εξοχικά μπαίνουν πολύ συχνά στο στόχαστρο διαρρηκτών, επειδή είναι ακατοίκητα τους περισσότερους μήνες του χρόνου αλλά και επειδή πολλά από αυτά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν τίποτα να τους κλέψουν από το εξοχικό», οι διαρρήκτες δεν ξέρουν τι κρύβεται πίσω από την πόρτα σας. Έτσι, ακόμη κι αν δεν έχετε πολύτιμα αντικείμενα να κινδυνεύουν, ο χώρος σας παραμένει ένα στόχαστρο στο οποίο θα επιχειρήσουν πολύ εύκολα να εισβάλλουν, ιδίως εάν φαίνεται απροστάτευτος, αφήνοντας πίσω βανδαλισμένη την περιουσία σας.

Ωστόσο, ένας προηγμένος συναγερμός, ο οποίος μάλιστα θα είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, θα γίνει ο «άγρυπνος φρουρός» σας αποτρέποντας περιστατικά βανδαλισμού και εισβολών.

Αναγκαιότητα συναγερμού/περιμετρικής κάλυψης/καμερών

Κατά το διάστημα που απουσιάζετε από το εξοχικό σας, είναι απαραίτητο να το «θωρακίσετε» όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Επομένως, πέρα από το συναγερμό που θα είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το ΚΛΣ, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα εξελιγμένο σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), μέσω του οποίου θα επιβλέπετε το εξοχικό σας σπίτι εξ αποστάσεως. Το CCTV εξασφαλίζει την περιμετρική κάλυψη του εξοχικού σας καταγράφοντας μέσω καμερών την οποιαδήποτε δραστηριότητα, ειδοποιώντας είτε εσάς είτε την αστυνομία σε περίπτωση ύποπτων ή απειλητικών κινήσεων.

Επένδυση για το εξοχικό μας

Ένας ακόμη καταλυτικός λόγος για τον οποίο συστήνεται να εγκαταστήσετε συναγερμό στο εξοχικό σας, οφείλεται στην επενδυτική αξία που μπορεί να του προσδώσει. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αποτελεί κριτήριο για την αγοραπωλησία ενός ακινήτου και ενισχύει τη μεταπωλητική του αξία. Πάνω απ’ όλα όμως, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά, λειτουργεί ως «δικλείδα ασφαλείας» για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών, προστατεύοντας την περιουσία σας και εξοικονομώντας για εσάς χρήματα, αφού σε περίπτωση απωλειών το κόστος αποκατάστασης θα ήταν ανυπολόγιστο.

Θέλω να μιλήσω με εκπρόσωπο σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας εκπρόσωπος της εταιρείας μας.